Matematik
Stjerne
05. oktober 2006 af
Chokolade-expert (Slettet)
hay har en opgave jeg ikke forstår?! håber nogen kan hjælpe...
M = absolut størrelsesklassen.
m = tilsyneladende størrelsesklasse.
d = stjernens afstand fra jorden.
sammenhæng i formel:
m - M = 5 * log(d) - 5
Sirius er en stjerne med
m = -1,45
M = 1,42
1) Bestem afstanden fra jorden til sirius.
stjernerne S1 og S2 har samme absolutte størrelsesklasse M.
Afstanden fra jorden til S2 er dobbelt så stor som afstanden mellem jorden og S1.
2) beregn forskellen mellem de to stjerners størrelsesklasser.
M = absolut størrelsesklassen.
m = tilsyneladende størrelsesklasse.
d = stjernens afstand fra jorden.
sammenhæng i formel:
m - M = 5 * log(d) - 5
Sirius er en stjerne med
m = -1,45
M = 1,42
1) Bestem afstanden fra jorden til sirius.
stjernerne S1 og S2 har samme absolutte størrelsesklasse M.
Afstanden fra jorden til S2 er dobbelt så stor som afstanden mellem jorden og S1.
2) beregn forskellen mellem de to stjerners størrelsesklasser.
Skriv et svar til: Stjerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
