Matematik
Forkort brøken
05. oktober 2006 af
cob (Slettet)
Hmm. Det er nyt og jeg kan ikke rigtig se hvad jeg skal stille på, er der nogle der kan hjælpe...
Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort om muligt hver af brøkerne og angiv for hvilke x omskrivningen er gyldig:
-x^2+4/2x^2+2x-12
Jeg har facit men mangler en fremgangsmåde.
Med venlig hilsen
Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort om muligt hver af brøkerne og angiv for hvilke x omskrivningen er gyldig:
-x^2+4/2x^2+2x-12
Jeg har facit men mangler en fremgangsmåde.
Med venlig hilsen
Svar #1
05. oktober 2006 af mathon
a^2 - b^2 = (a+b)(a-b)
hvis
ax^2+bx+c har rødderne r1 og r2
gælder
ax^2+bx+c =a(x-r1)(x-r2)
hvis
ax^2+bx+c har rødderne r1 og r2
gælder
ax^2+bx+c =a(x-r1)(x-r2)
Svar #2
05. oktober 2006 af cob (Slettet)
Jeg takker mange gange...
Håber jeg en dag bliver så god til mat, at jeg har mulighed for at hjælpe andre.
Med venlig hilsen
Cob
Håber jeg en dag bliver så god til mat, at jeg har mulighed for at hjælpe andre.
Med venlig hilsen
Cob
Skriv et svar til: Forkort brøken
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
