Matematik

kvadrat sætninger

05. oktober 2006 af Arsenal (Slettet)
ja nu spørg jeg igen:) hvad giver

(5a+3b)²

Jeg har fået den til

10a² +10ab+ 3b²

er det rigtigt er i tvivl

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af iB (Slettet)

Hvordan får du de 10ab?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Du skal bruge reglen om (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab, hvor

"a" = 5a og
"b" = 3b

Så er det ellers derud ad.

Svar #3
05. oktober 2006 af Arsenal (Slettet)

jeg har sætningen der lyder

a² + b² + 2ab

så har jeg sat den ind så den lyder

5a² + 3b² + 2ab

så har jeg ganget 5a med 2ab men det er vel ikke rigtigt eller er det?

Svar #4
05. oktober 2006 af Arsenal (Slettet)

øh hvordan derud af..? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2006 af iB (Slettet)

Du indsætter forkert i #3

Hvis vi nu omskriver
(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
til
(c+d)^2 = c^2+d^2+2cd
og for (5a+3b)² sætter
c=5a
d=3b
kan du så se hvad du gør forkert i #3

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

(5a+3b)²

...første led i anden, plus det anden led i anden, plus det dobbelte produkt.

25a² + 9b² + 2*5a*3b
= 25a² + 9b² + 30ab

Skriv et svar til: kvadrat sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.