Matematik

cas-program

08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)
Find ved hjælp af cas-programmet samtlige rødder i hvert af polynomierne:

a) f(x)= x^4-10x^2+21
b) f(x)= 2x^3+5x^2+3x+4
c) f(x)= x^4+3x^3-5x+1
d) f(x)= x^3+2x^2-4x+1

a)(x^2-7)*(x^2-3)
b)(2x+4,459)*(x^2+0,27x+0,897)
c)(x-1)*(x-0,588)*(x+0,406)*(x+4,18)
d)(x-1,319)*(x+0,277)*(x+3,164)

er det rigtigt???



Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)

Du har ikke fundet rødder men faktoriseret.
Dog er rødderne nu nemme at aflæse (jeg antager du har faktoriseret korrekt)...

a) x = +/- sqrt (7) og x = +/- sqrt(3)

Rødderne er jo netop løsningerne til f(x)=0.

//Sentinox

Svar #2
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Jeg synes at det er lidt svært at aflæse rødderne i opg.b .Kan du ikke hjælpe mig ??

Svar #3
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)

Du skal i alle tilfælde benytte nulreglen.

Hvis et produkt af to udtryk skal være nul, må enten det ene udtryk eller det andet udtryk være nul.

I opgave b) skal du altså løse ligningerne:

2x+4,459 og (x^2+0,27x+0,897)

Jeg undere mig dog over at det "CAS" system i bruger ikke har kunne finde løsningerne?

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2006 af mathon

...cas-program eller ej...

(2x+4,459)*(x^2+0,27x+0,897)=0

sæt
z(x) = x^2+0,27x+0,897

grafen for er en parabel med grenene opad (da koefficienten til x^2 er 1>0) d<0, hvoraf

z(x)>0 for alle x!

(2x+4,459)*(x^2+0,27x+0,897)=0 kræver altså
at

(2x+4,459)=0,
hvoraf
x = -2.2295 --> ALTSÅ én løsning

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2006 af mathon

grafen for = grafen for z(x)

Skriv et svar til: cas-program

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.