Kemi
én der kan hjælpe??
10. oktober 2006 af
Spinderella_1989 (Slettet)
aner ikk hvorn jeg skal gøre. er der en der kan hjælpe mig igang?
Opgave 6.1
Skriv reaktionsskemaer for følgende kemiske reaktioner
a. Addition af fluor til 1-buten
b. Addition af hydrogen til 2-methyl-1-penten
c. Elimination af hydrogenbromid fra 2-brompropan
d. Navngiv de organiske stoffer der dannes ved ovenstående reaktioner
på forhpnd tak!!
Opgave 6.1
Skriv reaktionsskemaer for følgende kemiske reaktioner
a. Addition af fluor til 1-buten
b. Addition af hydrogen til 2-methyl-1-penten
c. Elimination af hydrogenbromid fra 2-brompropan
d. Navngiv de organiske stoffer der dannes ved ovenstående reaktioner
på forhpnd tak!!
Svar #1
10. oktober 2006 af mathon
a)
H2-C=CH-CH2-CH3 + 2F --> H2-CBr-BrCH-C-H3: 2,3-di-brom-butan
b)
H2C=C-(^CH3)-CH2-CH2-CH3 --> H3C-HC-(^CH3)-CH2-CH2-CH3:
2-methyl-propan
c)
H3C-BrCH-CH3 --> HBr + H2C=CH-CH3: 1-propen
H2-C=CH-CH2-CH3 + 2F --> H2-CBr-BrCH-C-H3: 2,3-di-brom-butan
b)
H2C=C-(^CH3)-CH2-CH2-CH3 --> H3C-HC-(^CH3)-CH2-CH2-CH3:
2-methyl-propan
c)
H3C-BrCH-CH3 --> HBr + H2C=CH-CH3: 1-propen
Svar #2
10. oktober 2006 af mathon
...sorry!
H2-C=CH-CH2-CH3 + 2F --> H2-CBr-BrCH-CH3: 2,3-di-brom-butan
skal være
H2-C=CH-CH2-CH3 + 2F --> H2-CF-FCH-CH3: 2,3-di-fluor-butan
H2-C=CH-CH2-CH3 + 2F --> H2-CBr-BrCH-CH3: 2,3-di-brom-butan
skal være
H2-C=CH-CH2-CH3 + 2F --> H2-CF-FCH-CH3: 2,3-di-fluor-butan
Svar #3
10. oktober 2006 af Larsendrengen (Slettet)
a) Det er 1,2-difluorbutan, og så er det F2 og ikke 2F
b) Det er 2-methylpentan
c) Bare propen er nok, da 1-tallet er overflødigt. Dobbeltbindingen kan jo ikke sidde andre steder.
b) Det er 2-methylpentan
c) Bare propen er nok, da 1-tallet er overflødigt. Dobbeltbindingen kan jo ikke sidde andre steder.
Skriv et svar til: én der kan hjælpe??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
