Kemi
Den stærkeste syrer?
11. oktober 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Opgave 24:
Man har en syre med K_s=1,3*10^-7 M og en anden syre med K_s=7,9*10^-9 M. Hvilken af disse to syrer er stærkest?
Skal jeg så gøre følgende:
pK_s = - logK_s
pK_s = -log (1,3*10^-7)
pK_s = 6,886056648
pK_s = - logK_s
pK_s = -log (7,9*10^-9)
pK_s = 8,102372909
Set ud fra mine beregninger kan man se at syren med pK_s = -log (7,9*10^-9) er stærkest. Men min facitliste siger det omvendte.. Hvad er det jeg gør forkert?
På forhånd tak
Mathilde
Man har en syre med K_s=1,3*10^-7 M og en anden syre med K_s=7,9*10^-9 M. Hvilken af disse to syrer er stærkest?
Skal jeg så gøre følgende:
pK_s = - logK_s
pK_s = -log (1,3*10^-7)
pK_s = 6,886056648
pK_s = - logK_s
pK_s = -log (7,9*10^-9)
pK_s = 8,102372909
Set ud fra mine beregninger kan man se at syren med pK_s = -log (7,9*10^-9) er stærkest. Men min facitliste siger det omvendte.. Hvad er det jeg gør forkert?
På forhånd tak
Mathilde
Svar #1
11. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Lad være med at kigge på selve pH, bare kig på selve ligevægtskonstanten, den med den største ligevægtskonstant er den syre, der er mest tilbøjelig til at afgive en proton.
Svar #2
11. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hovsa... Jeg har fundet ud af det.. Det er jo rigtig nok det jeg har lavet, men jeg overså at der i bogen stod:
"Læg mærke til, at en stærk syre har en lille pK_s-værdi"
Pøj Pøj
Mathilde
"Læg mærke til, at en stærk syre har en lille pK_s-værdi"
Pøj Pøj
Mathilde
Skriv et svar til: Den stærkeste syrer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
