Kemi
Redoxreaktioner
11. oktober 2006 af
*PP* (Slettet)
Stoffets molekyleformel kan skrives som Na(x)AsO(y).
Der afvejes 0,1355 g af stoffet, som opløses i vand, hvorefter der fortyndes med vand til 100,0 mL og omrystes. Den fortynede opløsning findes ved en flammefotometrisk analyse at indeholde 240 mg Na+/L.
Beregn værdien af x og y?
Sidder helt fast i denne opgave, nogle der kan hjælpe?
Der afvejes 0,1355 g af stoffet, som opløses i vand, hvorefter der fortyndes med vand til 100,0 mL og omrystes. Den fortynede opløsning findes ved en flammefotometrisk analyse at indeholde 240 mg Na+/L.
Beregn værdien af x og y?
Sidder helt fast i denne opgave, nogle der kan hjælpe?
Svar #1
11. oktober 2006 af mathon
Na(x)AsO(y).
Na's atommasse er ca. 23
x*23+75+y*16=135.5_mg (her er kun regnet med heltallige atommasser,s som dog giver en rimelig ca.-beregning!)
240 mg Na+/L --> 24_mg/(100_mL)
x*23= ca. 1*24_mg, så x = 1,
hvoraf
24+75+y*16=135.5,
hvoraf
y=2.3 = ca. 2,
x=1 og y=2
NaAsO2
Na's atommasse er ca. 23
x*23+75+y*16=135.5_mg (her er kun regnet med heltallige atommasser,s som dog giver en rimelig ca.-beregning!)
240 mg Na+/L --> 24_mg/(100_mL)
x*23= ca. 1*24_mg, så x = 1,
hvoraf
24+75+y*16=135.5,
hvoraf
y=2.3 = ca. 2,
x=1 og y=2
NaAsO2
Skriv et svar til: Redoxreaktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
