LaTeX

Ændre skriftstørrelse i captions

16. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
Håber der er en lille latexexpert derude et eller andet sted?

Jeg er i gang med at skrive en opgave i latex, og er rendt ind i det problem, at jeg ikke kan få figurteksterne til at gøre som jeg vil.

Mit problem er at jeg ønsker at figurteksten f.eks. er i en mindre skriftstørrelse end rapporten.
Dette gælder bådfe selve captionen og teksten "figur x:".

Et eksempel på min figur-kommando:

\begin{figure}[h]
\begin{center}
\includegraphics[scale=1]{filnavn.eps}
\caption[tekst1]{tekst 2}\label{filnavn.eps}
\end{center}
\end{figure}

På forhånd tak for hjælpen.

//Sentinox

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg bruger fælgende opsætning:

\usepackage{caption}

\DeclareCaptionLabelSeparator{tilpasning}{:\quad}
\captionsetup{font=small,labelfont=sc,%
labelsep=tilpasning,width=.55\textwidth}

Brugbart svar (2)

Svar #2
17. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#0,

Det som Dominik Hasek prøver at sige er, at du kan styre opsætningen af dine captions gennem caption-pakken.

Svar #3
17. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)

Tak for hjælpen.

Jeg har lige et supplerende spørgsmål i samme boldgade.

Når man benytter en given pakke, f.eks. "caption", hvor kan man så se dokumentationen for pakken, altså hvilke syntakser der gør hvad, hvilke options der er etc.

//Sentinox

Svar #4
17. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)

Glem mit spørgsmål i #3...

(Google var som sædvanlig min ven).

//Sentinox

Brugbart svar (2)

Svar #5
19. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Hvis du har installeret dokumentationen på din maskine, kan du kalde den frem med kommandoen 'texdoc' (unix og venner). Hvad den tilsvarende kommando er i ms windows, kan jeg ikke huske (måske er det også 'texdoc').

Brugbart svar (2)

Svar #6
19. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Tilføjelse til #5:

Kommandoen er selvfølgelig 'texdoc foo', hvor 'foo' er navnet på pakken, du ønsker at se dokumentationen for. Således giver 'texdoc caption' dig dokumentationen for caption-pakken. Ellers er der altid CTAN (Comprehensive TeX Archive Network).

Skriv et svar til: Ændre skriftstørrelse i captions

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.