Fysik

Meget svære fysik-opgaver -- HJÆLP

22. februar 2004 af emul (Slettet)
Hvis der er nogle som kan hjælpe mig med dette ville jeg være blive meget glad. For jeg ved slet ikke hvordan man skal gøre og hvilke formler man skal bruge. Jeg har det som om de lige så godt kunne have været på kinesisk. Jeg ved godt det er lidt meget at forlange hjælp til, men det er min sidste udvej, opgaverne er fra Orbit 2:

1)
Natriumatomets energi i den første exiterede tilstand er 2,108 eV større end energien i grundtilstanden,

Beregn bølgelængden af det udsendte lys, når natrium henfalder fra den første exiterede tilstand.

Hvor stor skal spændingsforskellen overet udladningsror mindt være for at kunne exitere natrium i grundtilstanden?

2)
stedfunktionen s(t) de første 4 sek for en cykelrytter er givet ved :
s(t)= 1,12 m/s^2 * t^2
Hvor langt har cykelrytteren kørt i løbet af de første 4 sek.?

Opskriv hastighedsfunktionen og øjebliksaccelerationen for bevægelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2004 af Hallo (Slettet)

Hej, vi sidder i samme båd jeg har også nogle svære opgaver fysik opgaver, så du er ikke den eneste, jeg ved hvordan du har det. :-)

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2004 af erdos (Slettet)

Er træt... Så du må lige nøjes med svar til nr. 2.

a) sæt 4 ind i formlen

b) differentier s(t)...

v(t)=s'(t)= 2,24 m/s^2 * t
a(t)=v'(t)=s''(t)= 2,24 m/s^2

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2004 af Lurch (Slettet)

2) tilbagelagt strækning på 4s.
indsæt 4s i s(t)

hastighedsfunktion: differentier s(t)
s'(t)=v(t)

acceleration: differentier hastighedsfunktionen
s''(t)=v'(t)=a(t)

Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2004 af Lurch (Slettet)

baaah, too late :-/

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2004 af girly (Slettet)

jeg kan give dig facitlisten og så kan du prøve dig frem...:)

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2004 af girly (Slettet)

desuden kan du læse på de eksempler der står i bogen, de er meget gode!!

Svar #7
22. februar 2004 af emul (Slettet)

----> girly
hvordan kan jeg få fat i den facit liste,

og til jeg andre, tak for hjælpen indtil vidre, men kan i også hjælpe mig med den første opgave, tak.

Svar #8
23. februar 2004 af emul (Slettet)

Var der ogen son kunne finde ud af den førse opgave. tak (og kan ikke forstå det med at differentiere, kan ikke forklare det)

Svar #9
23. februar 2004 af emul (Slettet)

---> girly
hvor kunne jeg får fat i den facit liste, og er der også uddybende forklaringer.
Var der nogle som kunne finde ud af den første opgave.

ses

Svar #10
23. februar 2004 af emul (Slettet)

----> kalle (eller andre)

hvorfor blev 1,12 til 2,24 i denne ligning: v(t)=s'(t)= 2,24 m/s^2 * t
er det blevet sådan fordi man har differentieret, eller hvad???

Brugbart svar (1)

Svar #11
23. februar 2004 af erdos (Slettet)

du ved når du differentierer funktionen f(x)=x^2 bliver resultatet f'(x)=2x

samme princip her... løst sagt 2-tallet ryger ned og ganges med konstanten 1,12 m/s^2 ...

OK?

Brugbart svar (1)

Svar #12
23. februar 2004 af erdos (Slettet)

I dag er jeg mere vågen og kan lige give dig et par hints til opg. 1.

a) Energien af den foton, der udsendes er 2,108 eV, da dette er forskellen mellem de to tilstande.

Du ved at E(foton)=h*f og f=c/(bølgelængde). kombiner disse og isoler lampda(bølgelængde)

b) det vil med andre ord sige at der skal absorberes en foton med den bølgelængde, som du fandt i a). Det har du en formel for, hvori du så må isolere U. Mener det står sidst i kapitlet...

Svar #13
23. februar 2004 af emul (Slettet)

jeg kan ikke rigtigt forstå hvad jeg skal lave i b), hvilken formel er det.

Svar #14
23. februar 2004 af emul (Slettet)

hvis jeg har fomlen:
c/(bølgelængde)=E(foton)* h, og jeg skal isolerer bølgelænge, hvad gøre jeg så. Mit bud er:
1/(bølgelængde)= (E(foton)* h)/c, men er det rigtigt, og kan det gøres bedre

Brugbart svar (1)

Svar #15
23. februar 2004 af girly (Slettet)

sorry blev for træt så jeg smuttede men kan prøve om ikke jeg kan give dig den nu...

Svar #16
23. februar 2004 af emul (Slettet)

--->girly
ok, hvordan

Svar #17
23. februar 2004 af emul (Slettet)

her er min mail: [email protected]

Svar #18
23. februar 2004 af emul (Slettet)

men var der nogen som kunne hjælpe mig med anden del af første opgave

Svar #19
23. februar 2004 af emul (Slettet)

igen prøver jeg og spørge om der var nogen som kunne hjælpe mig med anden del af første opg.

Brugbart svar (1)

Svar #20
25. februar 2004 af ø (Slettet)

Sølvatomet kan have følgende energier: k-skallen -25,51 eV
l-skallen -o,53 eV.

beregn bølgelængden af den foton, der udsendes, når en elektron i sølvatomet skifter fra M-skallen til L-skallen.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.