Matematik

To tals logaritmen på Ti89

28. november 2002 af Sam
Hello!

Nogle derude som ved hvordan man tager to tals logaritmen på en Ti89 ?

Den funktion må da være indbygget på dette vidunder af en lommeregner :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2002 af Jean

Mmm. Du kan jo også bare bruge 10-tals logaritmen ;-)

Hvis du skal udregne log _ 2 (1024)
er det det samme som at skrive log (1024) / log (2) = 10 i pæn overensstemmelse med at 1024 = 2^10.

Jeg kan ikke lige huske hvorfor det er sådan....

Svar #2
28. november 2002 af Sam

Det er jo fordi

log(y):

2^x = y

log(2^x) = log(y)

x · log(2) = log(y)

x = log(y) / log(2)

Derfor!

Det ville nu alligevel være rart hvis der var en funktion ...

Svar #3
28. november 2002 af Sam

Det er en logaritmeregneregel man lærer i 2.g så vidt jeg husker ...

Den øverste log(y) er selvfølgelig 2-tals logaritmen ...

Skriv et svar til: To tals logaritmen på Ti89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.