Matematik

Bestem a?

20. oktober 2006 af FrederikXY (Slettet)
Jeg skal bestemme a... men hvordan??

9
S(sqrt(x)+(a/sqrt(x))dx=12
3

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem en stamfunktion til
sqrt(x) + a/sqrt(x)
og indsæt grænserne.
Derefter kan du løse ligningen.

Svar #2
20. oktober 2006 af FrederikXY (Slettet)

Er stamfunktionen da:

[2/3x*sqrt(x)+(a/(2/3x*sqrt(x))]

For jeg skal da bare lade aèt stå ikke? Som en konstant..

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse
Stamfunktionen er
[2/3x*sqrt(x)+(a·2·sqrt(x))]

Svar #5
20. oktober 2006 af FrederikXY (Slettet)

Kunne man lige få en lille forklaring til sidste led?
Hvorfor bliver stamfunktionen af:
a/sqrt(x) = (a·2·sqrt(x))

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Da
sqrt(x)' = 1/(2·sqrt(x))
er
2·a·sqrt(x)' = 2·a·1/(2·sqrt(x)) = a/sqrt(x)

Svar #7
20. oktober 2006 af FrederikXY (Slettet)

hvordan skal jeg finde a når udtrykket kommer til at se sådan her ud?
[(2/3)*9*sqrt(9)+a*2*sqrt(9) - (2/3)*3*sqrt(3)+a*2*sqrt(3)]

a skal vel isoleres på en eller anden måde?.... eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Det skal jo være lig med 12...

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal ende med at a=-1

Skriv et svar til: Bestem a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.