Matematik

differentialregning

21. oktober 2006 af trudifrudi (Slettet)
Hejsa..:)

Har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af da jeg ikke forstår differentialregning.

Betragt fuktionerne f og g med forskrifter

f(x)=4*x^2+5 og g(x)=-x^2+12x+7

Der findes en værdi X0, så tangenterne i (X0,f(X0)) og (X0,g(Xo)) til graferne for de to funktioner er parallelle.
Bestem ved håndkraft denne værdi af X0

Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2006 af noTq (Slettet)

Hvis du ikke forstår differentialregning, så får du jo heller intet ud af, at vi giver dig løsningen. Det anbefales, at du heller læser afsnittet om diff.regning endnu en gang, og forsøger dig af endnu en gang med opgaven. Hvis du støder ind i problemer, så kan du få hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal benytte at differentialkvotienten er lig med tangentens hældning.
Dvs. at f'(x) = g'(x).


Svar #3
21. oktober 2006 af trudifrudi (Slettet)

hvis en gider at regne opgaven for mig kan jeg se hvordan man gør for jeg har læst om differentialregning men forstår ikke hvordan man gør..

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2012 af matematiktrolden (Slettet)

Regnereglerne.

1.   f(x)=k så er f´(x)=0,  k={-∞,-2,-1,0,1,2,3,...,∞}
2.   f(x)=xn så er f´(x)=n·xn-1,  n∈R
3.   f(x)=ax så er f´(x)=a

Dvs sige differentialkvotienten for funktionen f er:

f(x)=4x2
f´(x)=4·2x2-1   =   8x

Regl 2. bliver brugt

Og differentialkvotienen for funktionen g er:

g(x)=x2+12x+7
g´(x)=2x2-1+12  =  2x+12

7 går ud idet jeg bruger regl 1. 
12x bliver til 12 idet jeg bruger regl 3.
x2 bliver til 2x idet jeg bruger regl 2.

f´(x)=g´(x)   ⇔
8x=2x+12   ⇔
6x=12         ⇔
x=12/6=2
Nu har vi x = 2 lad os tjekke resultatet ved at indsætte x i differentierede ligning. Da differentialkvotienten fortæller om hældningstallet af funktionen f og g

f´(2)=8·2=16
g´(2)=2·22+12=16
Derved har vi bevist at de to funktioner har samme hældningstal i x=2..

1. års matematik geni... Mig


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2012 af mathon


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.