Fysik

Er det korrekt?

21. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
Opg:
Jeg har en tegning som viser et tørreskab. Det fugtige tøj tørres vha. gennemstrømmende luft. Et varmelegeme opvarmer den gennemstrømmende luft med effekten 1100w.
Før opvarmningen er luftens temp. 20C og densiteten 1,2 g/L. Der indsuget 9liter pr. sek. Luftens specifikke varmekapasitet er 1 j/(g*K)

1) Hvad er luftens temperatur lige efter det har passeret varmelegemet.

Mit svar:

C=m*c <=> C=9L/s * 1 j/(g*K) = 9j/K

Q=C*delta(T) <=> 1100w=9j/K * (x-20) <=> x=142,2C.

Er det de rigtige værdier der er sat ind i formlerne, og det rigtige resultat??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2006 af Æ-bet-pot-man (Slettet)

Der er i hvert fald et problem mht. den måde du finde varmekapaciteten. Den formel du bruger hedder noget i retningen af:
C=V*c
men som du selv skriver så skal formlen jo hedde
C=m*c
Altså masse istedet for volumen.
For at finde luftens masse skal du have fat i følgende sammenhæng
rho = m/V
hvor det græske bogstav rho er luftens densitet

Den fejl kan du starte med at rette, ellers synes jeg umiddelbart at det ser ud til at være en ok fremgangs måde. Du skal dog være opmærksom på dine enheder. F.eks. skal du huske at det, det meste af vejen er et-eller-andet pr sekund.

Svar #2
21. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

oookay..
Jeg far da et resultat på 121,9grader...
Er det mere korrekt da?

Svar #3
21. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

Det må det være..
Jeg har dog lidt problemer videre i opgaven:

Inde i skabet afgiver luften varme, og man kan regne med, at al den afgivne varme bruges til at fordampe vand fra det fugtige tøj. Når luften strømmer ud af skabet, er dens temperatur 50C.

- Beregn massen af den mængde vand, der fordamper i løbet af 2timer..??

Svar #4
22. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

Er der ik nogen der vil hjælpe.. ka ik li regne ud hvilken formel jeg skal gøre brug af?

Skriv et svar til: Er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.