Matematik

Proportinal og lineær

26. oktober 2006 af træning (Slettet)
Er proportional og lineær sammenhæng det sammme?
- er der en, som har lyst til at fortælle mig hvad begge går ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af allan_sim

#0.
En lineær sammenhæng mellen størrelserne x og y er af typen

y = ax+b

hvor a og b er konstanter.

En proportional sammenhæng er af typen

y = ax

hvor a er en konstant.

Med andre ord er en proportional sammenhæng det samme som en lineær sammenhæng, hvor b=0.

Svar #2
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

Okay, mange tak skal du have.. det var til en stor hjælp.

Jeg vil utrolig gerne have hjælp til en opgave, kan jeg sende den til din mail.. så du kan hjælpe? - hvis du altså har lyst?

Svar #3
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2006 af allan_sim

#2.
Nej, jeg svarer kun herinde, så andre også har gavn af svarene. Desuden giver det dig også mulighed for hjælp fra de andre brugere.

Så skriv opgaven her - så er der gode muligheder for, at du får hjælp.

Svar #5
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

jamen problemet r heller ik at jeg ik vil skriv d ind her.. men der r nemlig en tabel med, så jeg ved ikke hvordan man sætter den in.. men jeg prøver lige:

Kilometerstand Antal liter
337606 ---
338187 46,6
338730 44,8
339234 39,2
339838 52
339972 12,1
340373 32,4

Opgav går ud på: påvis at det kørte antal kilometer med god tilnærmelse er proportionalt med den forbrugte benzinmængde.

Kan i hjælpe mig på rette vej?

Svar #6
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

#5 det ved siden af kilometerafstanden skal stå under antal liter.. den ville ikke rykke det.

Svar #7
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

en eller anden?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2006 af allan_sim

#5.
Start med at finde det kørte antal kilometer for hver linje under antal liter.

F.eks. er det kørte antal kilometer ud for 46,6 lig med forskellen mellem kilometertællerens to målinger 337606 og 338187.

Når du har fundet disse tal, kan du enten tegne oplysninger ind i et almindeligt koordinatsystem og tjekke, at de tilnærmelsesvist ligger på en ret linje gennem (0,0), eller du kan benytte regression. Den valgte metode skal jo nok afspejle, hvad du har lært i undervisningen.

Svar #9
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

tak det har jeg også lavet.. så det er godt nok

skal jeg ikke også lægge antal liter sammen? eller skal jeg bare tage forskellen af kilometerne ud for x-aksen og literen som er der i forvejen ud for y-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2006 af allan_sim

#9.
Den sidste mulighed - i rækkefølge fra mindst til størst.

Svar #11
26. oktober 2006 af træning (Slettet)

undskyld, det forstod jeg ikke?
jeg skal altså ikke lægge literne sammen? men kun finde forskellen af kilometerne..

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2006 af allan_sim

#11.
Ja, det var jo den sidste af de to muligheder, du selv skrev op.

Skriv et svar til: Proportinal og lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.