Matematik
Løsning af integraler
27. oktober 2006 af
Scorp-D (Slettet)
Hej
Jeg har 2 integraler som skal løses, men ved ikke helt hvad for en metode jeg skal bruge.
det er disse:
integralet af sin(pi*x-pi) dx
integralet af sin(2x)dx med grænserne 0 og -pi
Så hvis der er nogen som kan hjælpe mig lidt vil det være lækkert..
På forhånd tak
Jeg har 2 integraler som skal løses, men ved ikke helt hvad for en metode jeg skal bruge.
det er disse:
integralet af sin(pi*x-pi) dx
integralet af sin(2x)dx med grænserne 0 og -pi
Så hvis der er nogen som kan hjælpe mig lidt vil det være lækkert..
På forhånd tak
Svar #2
28. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Med hensyn til det første integral, kan du bruge at
sin(pi*x-pi)
= sin(pi*(x-1))
= -sin(pi*x)
og hvis du så er vant til at bestemme stamfunktioner, kan du direkte se hvad resultatet er (husk integrationskonstanten).
Med hensyn til det første integral, kan du bruge at
sin(pi*x-pi)
= sin(pi*(x-1))
= -sin(pi*x)
og hvis du så er vant til at bestemme stamfunktioner, kan du direkte se hvad resultatet er (husk integrationskonstanten).
Svar #3
28. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du bruger det i #2 opgivne hint, ser du at begge integrander er på formen
sin(k*x)
hvor k er en konstant. Hvis du nu finder en stamfunktion til denne familie af funktioner, har du klaret det ``svære'' i begge opgaver på én gang.
Hvis du bruger det i #2 opgivne hint, ser du at begge integrander er på formen
sin(k*x)
hvor k er en konstant. Hvis du nu finder en stamfunktion til denne familie af funktioner, har du klaret det ``svære'' i begge opgaver på én gang.
Skriv et svar til: Løsning af integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
