Kemi
kemi,,, SO2
29. oktober 2006 af
Chimmi (Slettet)
på et kraftvarmeværk anvendes kul og olie. Ved forbrændingen dannes bl.a. svovlforbindelsen SO2(g). Pga. miljøhensyn fjernes det meste SO2 ved at vaske røgen med kalkvand, Ca(OH)2(aq), hvorved der dannes gips, CaSO4(s:
2Ca(OH)2 + 2 SO2 + O2 -> 2 CaSO4 + 2 H2O.
På en time dannes 3500 kg CaSO4.
1) Vis at der på en time fjernes 1647 kg SO2..
Nogen der kan sige mig hvad jeg skal gøre?
2Ca(OH)2 + 2 SO2 + O2 -> 2 CaSO4 + 2 H2O.
På en time dannes 3500 kg CaSO4.
1) Vis at der på en time fjernes 1647 kg SO2..
Nogen der kan sige mig hvad jeg skal gøre?
Svar #1
29. oktober 2006 af Matkaj
Der dannes lige så mange mol CaSO4 på en time som der fjernes SO2. Så find dette antal.
Gang derefter antallet med molarmassen for SO2
Gang derefter antallet med molarmassen for SO2
Svar #2
29. oktober 2006 af mathon
2Ca(OH)2 + 2SO2 + O2 --> 2CaSO4 2H2O
............2*64_g............2*136_g
.............128_g............272_g
..............x................3500_kg,
hvoraf
x/(128_g) = 3500_kg/(272_g)
x = 3500_kg/(272_g)*128_g = ......._kg
............2*64_g............2*136_g
.............128_g............272_g
..............x................3500_kg,
hvoraf
x/(128_g) = 3500_kg/(272_g)
x = 3500_kg/(272_g)*128_g = ......._kg
Svar #3
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Husk lige, at der dannes gibs MED krystalvand!!! - Nærlæs derfor lige opgaven for at se. og de 3500 kg er dødbrændt gisb (CaSO4) eller gibs (CaSO4, 2H2O)
PS. Kraftværkerne bruger kalksten til reaktionen - altså carbonaten!
PS. Kraftværkerne bruger kalksten til reaktionen - altså carbonaten!
Skriv et svar til: kemi,,, SO2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
