Matematik

Afstand mellem to punkter

29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)
Heej :) ville gern bede om liidt hjælp.. har en opgave, hvor der står sådan her:

Lad der nu være givet to punkter med koordinaterne (3,1) og (5,y2)

Bestem y2, således, at afstanden mellem de to punkter er kvadratroden af 8..

Har bare keine ide.. håber bare at få et lille skub.. mange tak på forhånd.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

dist(p1,p2) = sqrt[(x2-x1)^2 + (y2-y1)^2]
=>
sqrt(8) = sqrt[(5-3)^2 + (y2-1)^2]

...isolér y2

Svar #2
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

vad står dist for..

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Afstanden. Altså afstanden fra punkt 1 til punkt 2. Bare skriv |AB| istedet.

Svar #4
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

Kan det passe at svaret bliver 1,05 eller bare 1

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg får det til: y2 = -1 og y2 = 3

Svar #6
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

prøver lige igen heh

Svar #7
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

kan bare ik få den til at at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

sqrt(8) = sqrt[(5-3)^2 + (y2-1)^2]

sqrt(8) = sqrt[2^2 + (y2-1)^2]

sqrt(8) = sqrt[4 + y2^2 + 1 - 2*y2*1]

sqrt(8) = sqrt(y2^2 - 2*y2 + 5)

sqrt(8)^2 = y2^2 - 2*y2 + 5

8 = y2^2 - 2*y2 + 5

y2^2 - 2*y2 - 3 = 0

Løs andengradsligningen.

Svar #9
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

Mange taak

Svar #10
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

HVad skal så stå som y2?? -1 eller 3

Svar #11
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

begge kan være løsning fandt jeg lige ud af

Skriv et svar til: Afstand mellem to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.