Fysik

Fysik - Hjælp

29. oktober 2006 af Lektie boy (Slettet)
Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?


En fjeder med fjederkonstanten 100 N/m bruges i en fjederkanon. I kanonen er fjederen presset 5,0 cm sammen, også når kanonen er affyret. Når kanonen spændes, presses fjederen yderligere 8,0 cm sammen.

a) Hvor stor et arbejde udfører fjederen under afskydningen?

b) Nu affyres stålkuglen lodret opad. Hvor stor er det resulterende arbejde på kuglen?

c) Hvor højt kommer kuglen, når den affyres lodret?

Jeg har lavet a, men er gået i stå i b og c. Er der nogle der har tid til at hjælpe mig med denne opgave? Vil være så taknemmlig.

Svar #1
29. oktober 2006 af Lektie boy (Slettet)

Det her er mit bud:

b) Fres = Ft + Ffjeder = m*g - k*x = 0,025N - 5N
= -4,7545.

Men her ved jeg ikke lige hvordan jeg finder den resulterende krafts arbejde.

c) Epot = m*g*h = -½*k*x^2 -> h = 1,018 m

Er det rigtigt det jeg har gjort? Please, er der ikke nogen der vil hjælpe mig?

Svar #2
29. oktober 2006 af Lektie boy (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe? :(

Svar #3
29. oktober 2006 af Lektie boy (Slettet)

Er der ingen der har en idé eller kommentar til det jeg har lavet??

Svar #4
29. oktober 2006 af Lektie boy (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe med denne opgave? Er virkelig lost

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Lad nu være med at oprette en ny tråd!

Det får du altså ikke mere hjælp af.
Jeg har svaret her
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=272132

Skriv et svar til: Fysik - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.