Matematik
Differentialligning
31. oktober 2006 af
Neo3000 (Slettet)
Lufttrykket er en funktion f af højden x over havoverfladen. For denne funktion gælder ligningen:
f'(x)+a*f(x)=0
hvor a er en konstant
Bestem en forskrift for f, når det oplyses, at lufttrykket ved havoverfladen er 1000 millibar, og at lufttrykket halveres, når højden over havoverfladen øges med 5,54 km
I en bestemt højde er lufttrykket 828 millibar.
Hvor meget er da lufttrykket i dobbelt så stor højde?
---
Jeg har virkelig problemer med denne, en af jer der kan hjælpe mig på vej til et svar?
f'(x)+a*f(x)=0
hvor a er en konstant
Bestem en forskrift for f, når det oplyses, at lufttrykket ved havoverfladen er 1000 millibar, og at lufttrykket halveres, når højden over havoverfladen øges med 5,54 km
I en bestemt højde er lufttrykket 828 millibar.
Hvor meget er da lufttrykket i dobbelt så stor højde?
---
Jeg har virkelig problemer med denne, en af jer der kan hjælpe mig på vej til et svar?
Svar #1
01. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at finde den funktion, hvor det gælder at:
f'(x) = -a*f(x) - Det er en omskrivning af den ligning du angiver.
En funktion, hvis afledte er funktionen selv bortset fra en konstant.
Når du har fundet f(x) ved du, at f(0) = 1000 mbar
og
f(5,54) = 0,5*1000
f'(x) = -a*f(x) - Det er en omskrivning af den ligning du angiver.
En funktion, hvis afledte er funktionen selv bortset fra en konstant.
Når du har fundet f(x) ved du, at f(0) = 1000 mbar
og
f(5,54) = 0,5*1000
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
