Matematik
Gennemsnit!
01. november 2006 af
ColaDrengen (Slettet)
Fra Købnehavn til Korsør er der 110 km.
Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.
Hvor mange km/t kører han i gennemsnit?
Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t ?
Håber der er nogen der har en løsning og forklaring til mig så jeg også forstår det! :)
Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.
Hvor mange km/t kører han i gennemsnit?
Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t ?
Håber der er nogen der har en løsning og forklaring til mig så jeg også forstår det! :)
Svar #1
01. november 2006 af dnadan (Slettet)
Lav tiden om til timer, dvs. 40 minutter er lig 2/3 af en time. Heraf er 1 time og 40 minutter lig 5/3 timer...
Nu siger du:
strækning[km]/ tid[timer] = hastiged[km/t]
Denne formel benytter du også i opgaven med 50 km/t
Nu siger du:
strækning[km]/ tid[timer] = hastiged[km/t]
Denne formel benytter du også i opgaven med 50 km/t
Svar #2
01. november 2006 af LineAndersen95 (Slettet)
Han kører 110 km/ 1,667 timer - dvs. for at finde km/pr. time, så må du altså dele længden med antal timer og minutter dvs. 110/1,667 ~ 65 km/t.
Når du skal finde du af hvor lang tid han er om at køre de 110 km ved en gennemsnitshastighed på 50km/t skal længden deles med hastidheden - altså 110/50 = 2,2 timer ~ 2 timer og 12 minutter.
Når du skal finde du af hvor lang tid han er om at køre de 110 km ved en gennemsnitshastighed på 50km/t skal længden deles med hastidheden - altså 110/50 = 2,2 timer ~ 2 timer og 12 minutter.
Skriv et svar til: Gennemsnit!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
