Matematik

Skal jeg forklare de basale i min aflevering?

02. november 2006 af hiat (Slettet)
Jeg er i gang med en mat.-aflevering, men er kommet lidt i tvivl. Opgaverne handler om bl.a. om optimering, hvor jeg skal differentiere.

Hvis jeg nu har en funktion f(x) = ax^2, kan jeg så godt bare skrive, at f'(x)=2ax uden at argumentere for det?
Det virker bare dumt (og ikke mindste tidskrævende!) at forklare det, så er det egentlig ikke bare underforstået?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2006 af FredeW (Slettet)

Jeg tror kun, det er meget pedantiske lærere, der ville kræve den slags ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2006 af Jelly (Slettet)

Jeg vil mene der er underforstået, netop fordi man kan jo ikke hele tiden redegør for teorien bag det regnestykke man vil udføre. Så vil det tage meget lang tid.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2006 af Duffy

Det ville da være en god idé at skrive

f(x) = ax^2 , f'(x) = 2·ax^(2-1) = 2ax^1 = 2ax .

Så kan læreren se at du kan bruge formlen for differentiation af potensfunktioner, og at det bare er rent gætværk ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2006 af Duffy

og at det bare er rent gætværk ;) ->

og at det ikke bare er rent gætværk ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2006 af ibibib (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at argumentere for differentialkvotienten af en potensfunktion.

Svar #6
03. november 2006 af hiat (Slettet)

Kan jeg ikke bare skrive nogle af de regler, jeg bruger i starten af afleveringen (eller der, hvor jeg bruger dem første gang)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2006 af Cecimort (Slettet)

Jo.. det burde være nok..
Men som Duffy skriver så vil det give dig point for at kunne formlen, det gør det altid..

Men hvis du skriver det i teorien eller opgavebeskrivelsen o.lig. så behøver man ikke gentage det igen og igen..

Svar #8
04. november 2006 af hiat (Slettet)

Ok, tak til jer

Skriv et svar til: Skal jeg forklare de basale i min aflevering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.