Matematik
cirkler
05. november 2006 af
tralalalala (Slettet)
Nogen der kan løse denne opgave - evt. hvordan indtaster man et punkt på TI-83 og tjekker at det ligger på en cirkel??
"Betragt cirklen med ligningen
(x-4)^2 + (y-7)^2 = 169
Gør rede for at punktet P med koordinatsæt (-1,-5) ligger på cirklen. Bestem en ligning for cirklens tangent i punktet P."
På forhånd mange tak
"Betragt cirklen med ligningen
(x-4)^2 + (y-7)^2 = 169
Gør rede for at punktet P med koordinatsæt (-1,-5) ligger på cirklen. Bestem en ligning for cirklens tangent i punktet P."
På forhånd mange tak
Svar #1
05. november 2006 af dnadan (Slettet)
1) indsæt punktet i cirklens ligning
2) benyt reglen for ortogonale linjer:
a*c=-1
2) benyt reglen for ortogonale linjer:
a*c=-1
Skriv et svar til: cirkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
