Matematik

diff. regning

07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)
Hej. Har en "lille" opgave som jeg ikke rigtig kan komme videre med.

Håber at der er nogen som kan hjælpe, for er i tidsnød.

http://peecee.dk/?id=10889

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

Du skal optimere det udtryk du fandt for arealet i spm 2, A(x).
Hvilket i praksis betyder at du skal finde det x hvor A(x) giver det største areal ved at løse A'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af mathon

...hvordan finder du arealet af en retvinklet trekant, når du kender kateterne?

Svar #3
07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

okay.. det har jeg så også gjort og jeg får x til 1,4426 ca.

Er jeg så færdig eller mangler jeg at beregne andet?

Svar #4
07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Siger h*b/2

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

For at få det største areal, skal x=2/ln(2)=2,89

Du kan vise det ved at løse A'(x)=0. hvis du får noget andet må du lige skrive hvad du gør.

du har allerede udledt A(x) ikke? i spm 2

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2006 af mathon

eller

A(x) = 1/2*x*f(x)

Svar #7
07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Ja det har jeg..

spørgsmål 2:

A(x)= 1/2x*f(x)

= 1/2x*6x*(1/2)^x

= 3x^2*2^-x (det endelig resultat)


Okay.. Nu har jeg prøvet at beregne A'(x)=0 igen, før sagde jeg A(x)=0 så det må nok være derfor at jeg fik x til noget mindre.

Jeg skal kun bestemme den eksakte værdi af x, ikke da? Ikke også beregne arealet?







Svar #8
07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

jeg fik to løsninger..

x= 2/ln(2) eller x=0


Svar #9
07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

til #6: okay. Jeg troede bare at du mente arealet for en retvinklet trekant, altså h*b/2 , men ikke dette udtryk A(x)= 1/2*x*f(x), men det har jeg så skrevet i #7 :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

yes, men da x=0 er meningsløs i din sammenhæng, er det kun den anden løsning der er brugbar. x=0 giver selvfølgelig et areal på 0.
Så skal du bare lige argumentere for at x=2/ln(2) er et maksimum for A(x), så er du færdig

Svar #11
07. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Ok, det kan jeg også se, hehe..
Tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.