Kemi

Titreringsskema

07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle..!

Jeg har lige brug for hjælp til en opgave om titrering:

a.

Af en anden ammoniakopløsning med den formelle koncentration 0,212M udtages med pipette 25,00 ml, som føres over i en konisk kolbe. Fra en burette tildryppes saltsyre, samtidigt med at pH måles. Resultatet er nedenstående titrerkurve: (der er et billede af en titreringskurve)


Opskriv titreringens reaktionsskema og beregn saltsyrens formelle koncentration.


Hvordan opskriver man titrekurve og hvordan beregner man saltsyres formelle koncentration.. skal jeg bruge titreringskurven til noget..?


Svar #1
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

her er linket til mig opgave med billede af titreringkurven..

http://peecee.dk/?id=11021

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af mathon

processen er du vel ikke i tvivl om:

NH3 + H^(+) + Cl^(-) --> NH4^(+) + Cl^(-)

Svar #3
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

er bare i tvivl om hvordan man skal beregne den formelle konc. af HCl.. ska man bruge kurven til noget..?

det første er bare reaktionskkemaet for titreringen.. ved ikke hvordan man skal bruge kurven..

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2006 af mathon

25.00 ml 0.212M NH3-opløsning
indeholder

25.00_mL*0.212_mMol/mL = 5.3_mMol NH3

fra processen - skrevet på støkiometrisk form:

NH3 + HCl --> NH4Cl ses

1_Mol NH3 ækvivalerer 1_Mol HCl, altså i molforholdet 1:1.

32_mL HCl indeholder altså 5.3_mMol

Hvad er så HCl's koncentration?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af mathon

omslagspunktet: (32_mL,pH=7) ses af titreringskurven

Svar #6
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

hvorfor skriver du mMol..?.. er det ikke bare mol..+

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af mathon

mMol matcher mL

0.212_M = 0.212_Mol/L = 0.212_mMol/mL

Svar #8
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

HCl konc bliver så 0,032/5,3 = 0,006 mol/L..

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af mathon

der blev vist lige byttet om på tæller og nævner!

Svar #10
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

0,032/0,0053 = 6,03 mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2006 af mathon

du får L/Mol

Svar #12
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

altså bliver det 0,0053/0,032.?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2006 af mathon

C_HCl = 5.3_mMol/(32_mL)=0.165625_mMol/mL = 0.165625_Mol/L

Svar #14
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

0,0053mol/0,032L = 1,656 mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. november 2006 af mathon

altså ca. 0.17M HCl

Svar #16
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

0,0053mol/0,032L = 0,1656mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. november 2006 af mathon

0,0053mol/0,032L = 0.165625_Mol/L

fejltryk på regnemaskinen

Svar #18
07. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

mange tak for hjælpen igen..

var der her ikke titreringkurven: "NH3 + H+ + Cl- --> NH4+ + Cl-"..?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. november 2006 af mathon

...så var den der!...

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. november 2006 af mathon

#18

JO!

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.