Matematik
Ligninger
08. november 2006 af
nomis75 (Slettet)
Jeg er i tvivl om hvorvidt disse ligninger skal løses. Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig hurtigst mulig, da det er opgaver til en aflevering.
opg. 1 løs ligningen
a) 5 - kvadratrod(x-3)= 0 , ( x = eller > 3 )
b) 171,8^x = 201,2^x
c) 3x^1,5 = 15
På forhånd tak
Hilsen Simon Aa
opg. 1 løs ligningen
a) 5 - kvadratrod(x-3)= 0 , ( x = eller > 3 )
b) 171,8^x = 201,2^x
c) 3x^1,5 = 15
På forhånd tak
Hilsen Simon Aa
Svar #1
08. november 2006 af mathon
"Jeg er i tvivl om hvorvidt disse ligninger skal løses", men så lad dog være, indtil du er sikker på, at de skal løses!
...du mener måske "Jeg er i tvivl om hvordan disse ligninger skal løses" :)
a)
5-sqr(x-3)=0
sqr(x-3)=5...(kvadrer på begge sider)
x-3=25
x=28
...du mener måske "Jeg er i tvivl om hvordan disse ligninger skal løses" :)
a)
5-sqr(x-3)=0
sqr(x-3)=5...(kvadrer på begge sider)
x-3=25
x=28
Svar #2
08. november 2006 af mathon
b)
171,8^x = 201,2^x ...(ta' ln på begge sider)
c)
3x^1,5 = 15
x^1,5 = 5...(ta' ln på begge sider)
171,8^x = 201,2^x ...(ta' ln på begge sider)
c)
3x^1,5 = 15
x^1,5 = 5...(ta' ln på begge sider)
Svar #3
08. november 2006 af nomis75 (Slettet)
tusind tak.. :) og ja formulerede mig vist lidt forkert ..
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
