Matematik

ligning

08. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Ved virkelig ikke hvordan jeg regner denne quadratic equation ud
x^2+3x-77=0
a= x? b=3 c= (-77)
Er a så bare x? Hvordan regner man med det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Nej, a er 1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

x^2 + 3x - 77 = 0

ax^2 + b + c = 0

Dvs.

a=1, b=3 & c = -77

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

ax^2 + bx + c = 0 (*)

Svar #4
08. november 2006 af Sannaen (Slettet)

ii Tusind tak ! (:

Svar #5
08. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Har lige et problem med en anden én..

x^2+3x-4=0
D=3^2-4*1*4=-7
(-3+-kva.-7)/6= ? Min lommeregner kan ikke regne den ud Er den forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Når diskriminanten er negativ er der ingen løsninger.

<i>-7 </i>

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hov, det ser ud til at du har udregnet diskriminanten forkert.

Svar #8
08. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Kan stadig ikke få den til at give det rigtige /:
Jeg omregnede diskriminanten og fik 25... Men stadig forkert

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Indsæt i formlerne for andengradsligningen.

x = [-b + sqrt(D)]/(2a)

Dvs.

x1 = [-3 + sqrt(25)]/(2*1) = 1

og

x1 = [-3 - sqrt(25)]/(2*1) = -4

Passer dette ikke med facit?

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.