Matematik

Ligning

08. november 2006 af Shorty_k (Slettet)
4*x-10+2x=4*x

Jeg kan ik hel finde ud af denne her ligning. Jeg skal jo rykke x på den anden side af lighedstegnet, skal jeg så dividere når x kommer på den anden side?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du kan starte med at trække 4x fra på begge sider af lighedstegnet, så har du -10+2x=0.

Svar #2
08. november 2006 af Shorty_k (Slettet)

Bliver det så -10+2=x ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2006 af Andy-fisk (Slettet)

divider 4*x på begge sider af lighedstegnet. Så får du -10+2x=0. +10 på begge sider lig 2x=10. Divider med 2. X=5

Svar #4
08. november 2006 af Shorty_k (Slettet)

Nåårh på den måde.. Takker ;)

Svar #5
08. november 2006 af Shorty_k (Slettet)

Er den her så rigtigt løst?

6+(x-5)=2*x-7
6x-30=2x-7
6x-2x=30-7
4x=23
x=5,8

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

#5,nej, for du skal ikke gange 6 ind i parantesen, når der står, at du skal plusse... det du skal gøre, når der står et plus er bare, at hæve parantesen med uden at ændre på noget som helst

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.