Matematik

Vinkler

08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)
Hej. Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde vinklerne i en trekant når jeg kun har længden af siderne i trekanten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

hvis det er en retvinklet trekant så brug sin V = modstående katete / hypotenusen

hvis det er en vilkårlig, så brug sinus relationerne: a/sin A = b/sin B

Svar #2
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

det er en vilkårlig, okay jeg prøver mig frem så :)

Svar #3
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

men vent, kan du måske ikke hjælpe mig med en af dem så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

jo

Svar #5
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

når jeg nu har længden c den er 2609m hvordan skal jeg så gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

har du andre sider og vinkler?
Hvis du kun har de 3 sider, skal du nemlig have fat i cosinusrelationerne

Svar #7
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Jeg har kun side længderne ingen vinkler, dem mangler jeg...

a = 2676,93

b = 2214,48

C = 2609

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

godt så udnyt da cosinusrelationerne i første omgang:

c^2 = a^2 + b^2 +2abCos C hv

C = cos^(-1)((a^2+b^2-c^2)/(2ab))

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/cosrel/cosrelapp.htm << kig evt. her for at beregne endnu en vinkel.. og til sidst finder du den sidste vinkel, da du ved at vinkelsummen i en trekant er 180*

Svar #10
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

2ab = 2*a*b ???

Svar #11
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

når okay. takker

Svar #12
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

mester bean.. ved ikke hvad jeg gøre forkert får ikke tal som ligner vinkler:S

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2006 af PinQoo (Slettet)

hvilken lommerregner har du? hvis du har en Ti- så husk den skal stå i degree

Svar #14
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

argh.. ti-89.. hvordan sætter jeg den op til det?

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Mode -> Angle (Degree) istedet for Radians

Svar #16
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay :)

Svar #17
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

men det der 2ab er det 2*a*b ? eller 2*a+b ?

Svar #18
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Jeg får det stadig ikke tik at virke.. forstår virkeligt ikke hvorfor

Brugbart svar (0)

Svar #19
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#17.
2ab = 2*a*b

Svar #20
08. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay..

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.