Matematik
Parabelberegning, 1. år hhx
08. november 2006 af
majhes (Slettet)
Jeg har flg. opgave for i matematik:
Jensen har hængt en hængekøje op mellem to træer i sin have. Der er 6 meter mellem de to træer. Hængekøjen har form som en parabel.
Hængekøjen er placeret i et alm. koordinatsystem, således at laveste punkt ligger på y-aksen og således at x-aksen angiver jordoverfladen. I dette koordinatsystem har parablen ligningen y = (1/9)x²+1
I flg. link kan man se opgaven og en skitse af ophængningen http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/MatBSep03.pdf
Håber nogle kan hjælpe :)
Mvh. Maria
Jensen har hængt en hængekøje op mellem to træer i sin have. Der er 6 meter mellem de to træer. Hængekøjen har form som en parabel.
Hængekøjen er placeret i et alm. koordinatsystem, således at laveste punkt ligger på y-aksen og således at x-aksen angiver jordoverfladen. I dette koordinatsystem har parablen ligningen y = (1/9)x²+1
I flg. link kan man se opgaven og en skitse af ophængningen http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/MatBSep03.pdf
Håber nogle kan hjælpe :)
Mvh. Maria
Svar #1
08. november 2006 af PinQoo (Slettet)
da det oplyses at der er 6 meter mellem træerne må de begge stå 3 meter fra y-aksen dvs du finder bare hvad Y= for x= 3
og grunden til den er 1 meter over jordoverfladen er fordi at grafen har y=1 for x=0 så en enhed på grafen svarer til 1 meter i virkeligheden
håber du kan bruge det til noget.
og grunden til den er 1 meter over jordoverfladen er fordi at grafen har y=1 for x=0 så en enhed på grafen svarer til 1 meter i virkeligheden
håber du kan bruge det til noget.
Skriv et svar til: Parabelberegning, 1. år hhx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
