Matematik
to ligninger..
08. november 2006 af
17153 (Slettet)
Heii..
er ret sikker på at det er en relativ dem opgave.. har bare prøvet en masse ting uden resultat
Bestem løsning til ligningssystemet
3x + 4y = 10 og 4x - 3y = 5
svaret må jo være x=2 og y=1.. men hvordan kommer man frem til det vha beregninger ..
Håber at der er nogle der vil være så venlige og hjælpe..
Knus Mette
er ret sikker på at det er en relativ dem opgave.. har bare prøvet en masse ting uden resultat
Bestem løsning til ligningssystemet
3x + 4y = 10 og 4x - 3y = 5
svaret må jo være x=2 og y=1.. men hvordan kommer man frem til det vha beregninger ..
Håber at der er nogle der vil være så venlige og hjælpe..
Knus Mette
Svar #1
08. november 2006 af Oistein (Slettet)
Ligning 1:
3x+4y=10
Ligning 2:
4x-3y=5
Isoler x i ligning 1:
x=10/3 - 4/3*y
Indsæt i ligning 2 og du får y=1. Dette indsættes i ligning 1 (eller 2, smag og behag) og giver x=2.
3x+4y=10
Ligning 2:
4x-3y=5
Isoler x i ligning 1:
x=10/3 - 4/3*y
Indsæt i ligning 2 og du får y=1. Dette indsættes i ligning 1 (eller 2, smag og behag) og giver x=2.
Skriv et svar til: to ligninger..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
