Dansk

Længde på Danskstil

09. november 2006 af evaghg (Slettet)
Hejsa! Jeg ved godt at man ikke kan sætte nogen præcis længde på hvorlang en Danskstil optmalt skal være... men kom alligevel med et bud....
er 2 sider for kort?
Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Eftersom du læser på gymnasieniveau, vil jeg mene 2 sider er absolut minium. Ikke forstået på den måde, at du skal fyre en roman af på over 4 sider, men at du nok sjældent får et stiloplæg, der lægger op til at der skrives under 2 sider. Ofte er 3-4 sider meget passende, men 2 sider kan også være det i enkelte tilfælde. For som du selv siger, kan man ikke angive det præcis ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

ca. 1500-2000 ord.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2006 af mani4ever (Slettet)

Der er da lidt forskel over, hvad du skriver om. F.eks. hvis det er en analyse og fortolkning og perspektivering af en novelle, ville jeg sige, at den godt kan fylde 4-5 sider.

Men bare indholdet er godt, så er der ikke så stor en forskel over, hvor mange sider din stil må fylde.

Men ligesom i #1. det skal være mindst 2 sider ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2006 af Liiinee (Slettet)

Jo mindre det fylder, jo bedre er det
- dog på betingelse af indholde
det gælder om at begrænse sig.
4-5 sider er ALT for meget
så har man ikk begrænst sig

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4.
"Jo mindre det fylder, jo bedre er det - dog på betingelse af indholde?"

A hva'? Så hvis indholdet er kanont godt, men kun fylder nogle linjer er 12-tallet hjemme! :) Det skulle jeg have vist. Så er alle de "4-til-5"-siders stile til 13- og 11-tal jeg har lavet jo spild.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2006 af HermosaChica (Slettet)

Jeg tror at 2½ - 3 sider er fint.. Kommer i mine øjne an på oplægget, men synes det lyder rimeligt med det antal sider.. Hvad er det du skriver stil om?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

<i>En besvarelse skal fylde minimum 1000 ord. (= ca. 2 + 1/3 sider = ca. 65 linier, times new roman 12)
Skal du ordentlig rundt om emnet, skal du snarere op på mindst 1500 ord. (= 3 + 1/3 sider, t. n. r. 12)</i>

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ifølge vores dansklærer ser man sjældent emner - i hvert fald i de officielle eksamenshæfter - der lægger op til at kunne blive besvaret ordentligt på minder end 3 sider, og til mange vil 4 sider være nødvendigt for at komme ordentligt rundt om emnet.

Selvfølgelig er det en kunst at begrænse sig - hellere aflevere to gode sider, end fire sider hvor størstedelen er uvæsentligt. Men omvendt, hellere aflevere fire gode sider end to gode sider, når de fleste emner sagtens kan bære stile på 4+ sider.

Skriv et svar til: Længde på Danskstil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.