Matematik

nulpunkt

11. november 2006 af Chimmi (Slettet)
Betragt fuktionen
f(x) =2*sin((x-pi)/2) + 2, hvor 0 mindre end el. ligmed x mindre end el. ligmed 4*pi.

1) Bestem funktionens nulpunkter.

hvordan gør man det? menes der at man skal finde dens minimumspunkter?

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

nulpunkter= hvor grafen skærer x-aksen, dvs. y-værdien er lig 0

Svar #2
11. november 2006 af Chimmi (Slettet)

okay, kan jeg få lidt mere hjælp til hvad jeg præcis skal starte med at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

start med:
2*sin((x-pi)/2) + 2 = og isoler det isolér sinus....

Hermed skal du tænke over for hvilke værdier af sinus er lig med den pågældende værdi(enhedscirklen)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2006 af mathon

lille videreførelse af #3

f(x) =2*sin((x-pi)/2) + 2

0 = 2*sin((x-pi)/2) + 2

sin((x-pi)/2)=-2/2=-1

sin((x-pi)/2)=-1

(x-pi)/2=3/2*pi, x€[0;4*pi]
hvoraf
du beregner mulige x-værdier,

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#4
Lidt forklaring til 3/2*pi delen...
Se på din enhedscirklen, og du vil se hvorfor ligningen sættes til 3/2*pi..

Svar #6
12. november 2006 af Chimmi (Slettet)

#4 hvor bliver sinus af i den sidste del?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2010 af Mundo (Slettet)

Jeg har fået samme opgave. Forstår ikke hvordan man kan se det på enhedscirklen?


Skriv et svar til: nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.