Kemi
de aktuelle koncentrationer
12. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
der afvejes 2,35g Na2SO4 som opløses i demineraliseret vand i en 250mL målekolbe hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.
a) beregn den formelle koncentration af Na2SO4 i den fremstillede opløsningen.
=0,66174mol
b) beregn de aktuelle koncentrationer af Na^+ og SO4^-- i opløsningen
=na:0,132357mol SO4:0,66174mol
opløsningen blandes med 100mL 0,150M natriumnitrat.
c) beregn de aktuelle koncentrationer af Na^+, SO4^-- og NO3^- i blandingen.
og det er så opgave c jeg ikke kan finde ud af..!
a) beregn den formelle koncentration af Na2SO4 i den fremstillede opløsningen.
=0,66174mol
b) beregn de aktuelle koncentrationer af Na^+ og SO4^-- i opløsningen
=na:0,132357mol SO4:0,66174mol
opløsningen blandes med 100mL 0,150M natriumnitrat.
c) beregn de aktuelle koncentrationer af Na^+, SO4^-- og NO3^- i blandingen.
og det er så opgave c jeg ikke kan finde ud af..!
Svar #1
12. november 2006 af sapiens (Slettet)
a) Tja, har ikke tjekket dine udregninger, men det ser ok ud.
b) prøv at opskrive reaktionsskemaet, [Na+] er forkert.
c) opskriv reaktionskema, saltet er letopløseligt, udregn den formelle c
b) prøv at opskrive reaktionsskemaet, [Na+] er forkert.
c) opskriv reaktionskema, saltet er letopløseligt, udregn den formelle c
Svar #2
12. november 2006 af wwwhej (Slettet)
na= 1,32348
kan slet ik lige se hvordan jeg skal regne opgave c
kan slet ik lige se hvordan jeg skal regne opgave c
Svar #3
12. november 2006 af sapiens (Slettet)
Korrekt.
[Na+] = Na+-ionerne fra den første opløsning + NA+ fra den anden opløsning. Du gør helt de samme udregninger for 100mL 0,150M NaNO3 som før, og til slut adderer du alle Na+.
Sulfat- og nitrat-ionerne må være det samme i den sammenblandede opløsning som i opløsningerne hver for sig, hvorfor?
[Na+] = Na+-ionerne fra den første opløsning + NA+ fra den anden opløsning. Du gør helt de samme udregninger for 100mL 0,150M NaNO3 som før, og til slut adderer du alle Na+.
Sulfat- og nitrat-ionerne må være det samme i den sammenblandede opløsning som i opløsningerne hver for sig, hvorfor?
Skriv et svar til: de aktuelle koncentrationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
