Matematik
Ligning
12. november 2006 af
jaqu (Slettet)
Hej jed har lige lidt brug for noget hjælp med at regne den her ud:
9+x^2=100-x^2-20x
Nogen der kan hjælpe mig.
Jeg har regnet den ud selv. Men de er ikke rigtige.
I følge en facitliste.
9+x^2=100-x^2-20x
Nogen der kan hjælpe mig.
Jeg har regnet den ud selv. Men de er ikke rigtige.
I følge en facitliste.
Svar #1
12. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Skriv alle dine mellemregninger, så kan vi sikkert finde fejlen.
Skriv alle dine mellemregninger, så kan vi sikkert finde fejlen.
Svar #2
12. november 2006 af sigmund (Slettet)
Simplifikation af ligningen giver
2x²+20x-91=0.
Dette er en 2. gradsligning med løsningerne
x = (-20 ± sqrt(400-4*2*(-91)))/(2*2) = -5 ± sqrt(1128)/4 = -5 ± sqrt(1128/16) = -5 ± (141/2).
2x²+20x-91=0.
Dette er en 2. gradsligning med løsningerne
x = (-20 ± sqrt(400-4*2*(-91)))/(2*2) = -5 ± sqrt(1128)/4 = -5 ± sqrt(1128/16) = -5 ± (141/2).
Svar #4
12. november 2006 af jaqu (Slettet)
9+x^2=100-x^2-20x
0=-2x^2-20x+91
Det er nu en ordnet anden gradslining:
Diskreminanten: -20^2-4*-2*91=328
kvadratroden af det er: 18,1
20+-18,1/2*-2
20+-18,1/-4
x=15,4 el. x=24,525
Det er hvad jeg er kommet frem til!
0=-2x^2-20x+91
Det er nu en ordnet anden gradslining:
Diskreminanten: -20^2-4*-2*91=328
kvadratroden af det er: 18,1
20+-18,1/2*-2
20+-18,1/-4
x=15,4 el. x=24,525
Det er hvad jeg er kommet frem til!
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
