Matematik
Differentialregning?
12. november 2006 af
Henrik321 (Slettet)
Hej håber jeg kan få lidt hjælp til at løse denne opgave.
Bestem uden hjælpemidler den afledede funktion:
h(x)=2x+8-1/x
Bestem uden hjælpemidler den afledede funktion:
h(x)=2x+8-1/x
Svar #1
12. november 2006 af sapiens (Slettet)
Tja, er den ikke ligetil?
Hvori består dit problem, og hvad er dine udregninger?
Her er nogle regneregler:
(f+g)'(x)= f'(x) + g'(x)
(ax)' = a
(a)' = 0
(ax^n)' = nax^(n-1)
Hvori består dit problem, og hvad er dine udregninger?
Her er nogle regneregler:
(f+g)'(x)= f'(x) + g'(x)
(ax)' = a
(a)' = 0
(ax^n)' = nax^(n-1)
Svar #2
12. november 2006 af sigmund (Slettet)
Forskriften skrives
h(x) = 2x+8-x^(-1).
Så bruges reglerne k' = 0, (kx)' = k og (x^n)' = n*x^(n-1) til at finde den afledte.
*k og n er relle konstanter.
h(x) = 2x+8-x^(-1).
Så bruges reglerne k' = 0, (kx)' = k og (x^n)' = n*x^(n-1) til at finde den afledte.
*k og n er relle konstanter.
Svar #7
12. november 2006 af Henrik321 (Slettet)
Tak for hjælpen. Er der nogen speciel måde man skal skrive udregningen på. Så som hvilke regneregler man har brugt.
Skriv et svar til: Differentialregning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
