Kemi

Lidt hjælp

12. november 2006 af Nannok (Slettet)
Ammoniumchlorid opløses i vand i følge reaktionsskeamet:

Nh4Cl(s) -> NH4+(aq) + Cl-(aq)

a) Beregn delta H(standard) for reaktionen:
Mit bud:
Delta H(standard) = Hm(st.(NH4+) + Hm(st.(Cl-) - Hm(st.(NH4Cl)

= -132,51+166,85-314,43
= -613,79

b) Beregn delta S(standard) for reaktionen:
Mit bud:
Delta s(standard) = S(st.(NH4+) + S(st.(Cl-) - S(st.(NH4Cl)

= 113,4+56,7-94,6
= 94,6

c)10,5 f ammoniumchlorid opløses i vand i et varmeisoleret bægerglas. Begyndelsestemperaturen er 21,8C. Den samlede varmekapacitet for bægerglas og opløsning er bestemt til 745 J/K

Beregn sluttemeraturen for opløsningen:
Mit bud:

???

Nogen som har tid/lyst til at hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

du skulle gerne have en formel i din bog (jeg kan ikke lige huske den), , prøv at skrive den ind.

De to første virker rigtige, jeg har dog ikke tjekket dine tal

Svar #2
12. november 2006 af Nannok (Slettet)

Jeg tænkte om det kunne være noget med

Qp = n * Cp * deltaT

Men er ikke sikker på hvilke tal der høre til hvor.. eller hvordan jeg får de 10,5 g med!?

Svar #3
12. november 2006 af Nannok (Slettet)

Delta T = Qp/ (m/M) * cp

= Qp / (10,5g /53,49 g/mol) * 745 J/K

Men hvad er Qp?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

Jo, den er rigtig ud.

Du finder n ved n = m/M, ok?

Svar #5
12. november 2006 af Nannok (Slettet)

Hvordan finder jeg Qp`??

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

det er rigtigt, du mangler varmetilførslen (Q), nævner opgaven ikke noget om den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

orv, min fejl. Du har jo at deltaH = Qp ved konstant tryk.

Skriv et svar til: Lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.