Kemi
Udregn massen...
12. november 2006 af
vadefuglen (Slettet)
Harj..
Sdder røv meget fast.. Er der nogen der kan hjælpe mig med det her?
Beregn massen af den mængde ethanol, som teoretisk set kan dannes ved gæring af 1.00 kg sukker. Reaktionsskemaet er: C12H22O11 + H2O ? 4CH3CH2OH +4CO2
Sdder røv meget fast.. Er der nogen der kan hjælpe mig med det her?
Beregn massen af den mængde ethanol, som teoretisk set kan dannes ved gæring af 1.00 kg sukker. Reaktionsskemaet er: C12H22O11 + H2O ? 4CH3CH2OH +4CO2
Svar #2
12. november 2006 af dnadan (Slettet)
Beregn først stofmængden af sukker...
Dette gøres ved:
n(sukker)=m(sukker)/M(sukker)
hvor:
n=stofmængden(mol)
m=massen(g)
M=molarmassen(g/mol)
Benyt herefter reaktionsskemaet til at finde stofmængden af ethanol(se på koeffiecienten foran ethanol)
Når du har fundet stofmængden af ethanol benyttet du endnu engang formlen:
m(ethanol)=n(ethanol)*M(ethanol)
Dette gøres ved:
n(sukker)=m(sukker)/M(sukker)
hvor:
n=stofmængden(mol)
m=massen(g)
M=molarmassen(g/mol)
Benyt herefter reaktionsskemaet til at finde stofmængden af ethanol(se på koeffiecienten foran ethanol)
Når du har fundet stofmængden af ethanol benyttet du endnu engang formlen:
m(ethanol)=n(ethanol)*M(ethanol)
Svar #3
12. november 2006 af vadefuglen (Slettet)
Tusind tak...
Hvis jeg har forstået dig rigtigt så er svaret altså:
(Beregn massen af den mængde ethanol, som teoretisk set kan dannes ved gæring af 1.00 kg sukker.)Reaktionsskemaet er: C12H22O11 + H2O ? 4CH3CH2OH +4CO2
n(sukker)=1000 g /(12,01·12+1,01•22+16•11)g/mol = 2,92 mol
n(4CH3CH2OH)= 4•2,92 mol = 11,68 mol
m(4CH3CH2OH)= 11,68 mol•(12,01•2+1,01•6+16)g/mol =
538,2 g
Eller hvad...?
Hvis jeg har forstået dig rigtigt så er svaret altså:
(Beregn massen af den mængde ethanol, som teoretisk set kan dannes ved gæring af 1.00 kg sukker.)Reaktionsskemaet er: C12H22O11 + H2O ? 4CH3CH2OH +4CO2
n(sukker)=1000 g /(12,01·12+1,01•22+16•11)g/mol = 2,92 mol
n(4CH3CH2OH)= 4•2,92 mol = 11,68 mol
m(4CH3CH2OH)= 11,68 mol•(12,01•2+1,01•6+16)g/mol =
538,2 g
Eller hvad...?
Svar #4
12. november 2006 af vadefuglen (Slettet)
Hov havde ikke set det nye indlæg.. :D
Nice nok.. Det ser jo ud til at stemme i overens :D
Tak for hjælpen drenge.. (eller piger (man ved aldrig))
Nice nok.. Det ser jo ud til at stemme i overens :D
Tak for hjælpen drenge.. (eller piger (man ved aldrig))
Skriv et svar til: Udregn massen...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
