Matematik

Kinas olieforbrug

14. november 2006 af groth (Slettet)
Hej!

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende:

Kinas olieforbrug var i 2005 6.988.000 tønder dagligt, og deres forbrug stiger årligt med 6,9%. De har 16.000.000.000 millioner tønder i reserve. Hvor langt tid vil der gå, før Kina har udtømt deres egne reserver?

Og hvor langt tid vil der gå før de har tømt hele verdens oliereserver, som er 1.200.700.000.000 tønder.

Det ville være genialt hvis der sidder en derude som kunne hjælpe.

På forhånd tak!

Svar #1
14. november 2006 af groth (Slettet)

Ved godt det er mega sent, men er der ikke lige et par kloge hoveder derude, som kunne være venlig at hjælpe?

Plz.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2006 af mathon

brug annuitetsformlen

An = y/r*[(1+r)^n - 1]

1)
1.6*10^10 = (365*6.988*10^6)/0.069*[1.069^n - 1]

og

2)
1.2007*10^12 = (365*6.988*10^6)/0.069*[1.069^n - 1]

løs begge med hensyn til n.

Skriv et svar til: Kinas olieforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.