Matematik

Grafisk aflæsning?

14. november 2006 af julie_girly (Slettet)
Jeg har en ligning der hedder: 5x+1 = x-3 som jeg har beregnet til -1. Derudover skal jeg lave en grafisk aflæsning? Hvordan skal jeg gøre det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

5x+1 = x-3
<=>
0 = 4x + 4
<=>
f(x) = 4x + 4

Hvor skærer denne linjes ligning x-aksen?

Svar #2
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Jeg har fået den til -1? men jeg havde også fået -4x/4

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2006 af dnadan (Slettet)

Ellers:
f(x)=5x+1
g(x)=x-3
benyt nu grafregneren til at finde disse to linjers skærringspunkt

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

-1 er korrekt, og den eneste løsning.

Svar #5
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

5x+1 = x-3
5x+1-x = x-3-x
4x+1 = -3
4x+1-1 = -3-1
4x = -4
-4/4x= -1

Svar #6
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Jamen skal jeg lave en graf eller hvad når der står jeg også skal lave en grafisk aflæsning?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Ja, du skal aflæse på en graf, som er dannet ud fra ligningen.

Svar #8
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Men hvordan er det nu, at jeg gør det? Udover at jeg ved den skærer i -1?

Svar #9
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Jeg skal jo netop selv lave et koordinatsystem med grafen, kan bare ikke huske hvordan .

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg går ud fra at du ikke har en grafregner?

Hvis du bruger metoden i #1, skal du lave en linje som går gennem 4 på y-aksen, og som stiger 4 y-værdier for hver x-værdi.

Svar #11
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Jeg har en grafregner, men jeg laver den i hånden. Tror jeg nogenlunde har forstået det nu.
Men den ene af de to 4 taller er jo negativt -4?

Men hvad så med denne her:
-2x+4 = 3x-6
-2x+4-3x = 3x-6-3x
-5x+4 = -6
-5x+4-4 = -6-4
-5x = -10
-10/-5x = 2

?

Svar #12
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11.

Udregningen af ligningen er forkert til den sidste linje.

-5x = -10

Du dividerer med -5 på begge sider.

-5x/-5 = -10/-5

Som giver

x = -10/-5

minustegnene er både i tæller og nævner. Disse kan forkertes væk.

x = 10/5

x = 2


Svar #14
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Den er da ikke forkert?
Men hvad hedder den så f(x): ?

Svar #15
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

og dit andet svar med at den skal stige med 4 og skære -4 på y-aksen passer jo ikke, da det ene 4 tal er negativt.

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

f(x) = -2x + 4
g(x) = 3x-6

eller:

f(x) = -5x + 10
g(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#15.
Okay, jeg trækker mig ud af tråden så. Jeg forstår dig ikke. '-4/4x= -1' er jo ikke en løsning til ligningen, da det er x du skal isolere.

Svar #18
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

og det der 10 tal er da minus du gør mig forvirret.

Svar #19
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

x = -1 ????

Skriv et svar til: Grafisk aflæsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.