Matematik

HJÆLP - løsning af intergralle

15. november 2006 af PinQoo (Slettet)
hey :D
er der nogle der kan hjælpe mig med løsning af:

dy/dx = (x+½)^(e^-2y)

løsningens graf går gennem O(0,0)

jeg får selv resultatet til Y = (ln(x^3))/2
men jeg ved at dette ikke kan passe da jo ikke er def. i 0,0

så nogle der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Sikker på der står (x+½)^(e^-2y)? Skriv den rigtigt op.

Desuden er det en differentialligning, ikke et integral.

Svar #2
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

jah er jeg sikker på den er, og ved godt det er en diffenrentialligning men bliver til to integraller jo, og det var lige nemmere at skrive :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Siden du nævner to integraler, lyder differentialligningen dy/dx=(x+½)*(e^(-2y)), og ikke (x+½)^(e^-2y) som du skriver.. har jeg ret?

Svar #4
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

nej jeg har skrevet den rigtigt op.. bruger seperation og får S (1/(e^-2y)) dy = S (x+½) dx

Skriv et svar til: HJÆLP - løsning af intergralle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.