Matematik

tangent til f integral

15. november 2006 af ZnaX (Slettet)
dette er opgave 4015 i eksamensopgaver for 1 årigt a-niveau

har dy/dx=y*lnx
f er løsningen hertil og indeholder punktet P(e,1)

a) bestem en ligning for tangenten i grafen for f i P.

b) Bestem en forskrift for f, og angiv definitionsmængde for f.

har brug for hjælp til at regne de 2 ting ud.. kan ikk komme igang på nogen måde så bare lidt hjælp til hver ville allerede være godt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

bug seperation så du får:

S (1/y)dy = S (lnx)dx

start med at løs dette og så sættes P(e,1) koordinaterne ind for at finde k og så har du den løsning som går gennem

Svar #2
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

om funktionen f oplyses at den er løsningen til differientialligningen dy/dx=y*ln(x)

Svar #3
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

hvordan skal jeg løse det.. ? sry men er lidt på bar bund idag.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

bare løs de to integraller

Svar #5
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

jamen.. hvad mener du med at løse ?.. finde stamfunktionerne til dem ???

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

jah nemlig, hvad får du det til?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

dy/dx=y*lnx

a) Da du får at vide, at f er løsning til differentialligningen, kan denne også skrives f'(x0)=f(x0)*ln(x0)

Du har punktet P(e,1), og skal finde ligningen for tangenten til f i dette punkt. Tangentens ligning er givet ved y=f'(x0)(x-x0)+f(x0).

Det burde vist være til at regne ud.


b) Seperation af de variable:

dy/dx = y*ln(x)

S 1/y dy = S ln(x) dx

Svar #8
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

[ln(y)] = [xln(x)-x]
rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

venstre siden er jeg enig i, men ikke højre siden

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

nåh jo, sorry havde ikke lige set det var ln(x)

Svar #11
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

eightx2 så jeg indsætter bare x0 = e og f(x0) = 1 og derefter reducerer jeg.. ?

Svar #12
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

pinqoo så skal jeg bare have y så jeg får forskriften for f.. hm.. hvad så med defiantionsmængden ?

Svar #13
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

???

Svar #14
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

hm så må y = e^(xln(x)-x)

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

vil mene dm: x>0 men må du ikke lige hænge mig op på for er ikke min helt stærke side

Svar #16
15. november 2006 af ZnaX (Slettet)

er resten godt nok pinQoo ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)

jah vil hvad jeg lige kan se

Skriv et svar til: tangent til f integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.