Kemi
forbrænding af olie..
18. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hej alle..
Har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af:
I et lokale med et gulvareal på 12,4m^2 og en højde på 2,50m afbrændes 25,0 g olie.
oliens gennemsnitlige molekylformel er C18H38
a) opskriv reaktionsskemaet under forudsætning af at forbrændingen er fuldstændig.
b) beregn massen af den mændge vand der dannes ved forbrændingen.
oxygenindholdet i luften i lokalet var før afbrændingen 20,4 volumenprocent. Temperaturen var da 21,4C og trykket var 0,993 bar
c) hvor mange % af lokalets oxygenindhold bliver brugt ved fuldstændigt forbrænding af olien?
Håber nogen kan hjælpe
Har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af:
I et lokale med et gulvareal på 12,4m^2 og en højde på 2,50m afbrændes 25,0 g olie.
oliens gennemsnitlige molekylformel er C18H38
a) opskriv reaktionsskemaet under forudsætning af at forbrændingen er fuldstændig.
b) beregn massen af den mændge vand der dannes ved forbrændingen.
oxygenindholdet i luften i lokalet var før afbrændingen 20,4 volumenprocent. Temperaturen var da 21,4C og trykket var 0,993 bar
c) hvor mange % af lokalets oxygenindhold bliver brugt ved fuldstændigt forbrænding af olien?
Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
18. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Har du selv et bud?
a) Opskriv rekationsskemaet. Dvs. C18H38 reagerer med O2 (forbrænding) hvilket nok skaber C og H2O.
b) Vha. n = m/M <=> m = n*M, kan du finde massen af vand der dannes. Du kan finde stofmængden ud fra afstemte reaktionsskema.
c) Regn ud hvor meget oxygen der er i lokalet, og hvor meget der er blevet brugt til reaktionen.
a) Opskriv rekationsskemaet. Dvs. C18H38 reagerer med O2 (forbrænding) hvilket nok skaber C og H2O.
b) Vha. n = m/M <=> m = n*M, kan du finde massen af vand der dannes. Du kan finde stofmængden ud fra afstemte reaktionsskema.
c) Regn ud hvor meget oxygen der er i lokalet, og hvor meget der er blevet brugt til reaktionen.
Skriv et svar til: forbrænding af olie..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
