Matematik

x = 7a eller x = -1 -1/4a?

19. november 2006 af yasery (Slettet)
Hey!

Vi er to tøser som sidder og koger over ligningen

a - 3x = x + 4

Opgaven lyder på at få x til at stå alene på venstre side af lighedstegnet. Jeg har fået det til x = 7a imens min veninde har fået det til x = -1 -1/4a og nu kan vi ikke blive enige om hvem der har ret.

Nogen der kan hjælpe?

Mvh

Yas og Kath

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2006 af kring (Slettet)

Altså jeg vil jo mene, at ingen af jer har ret. Udregningen ser således ud:

a - 3x = x + 4

-3x = x + 4 - a

-2x - 4 = - a

(Der ganges med -1 på hver side): 2x +4 = a

Svar #2
19. november 2006 af yasery (Slettet)

Men x skal jo stå alene på venstre side af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2006 af ibibib (Slettet)

a - 3x = x + 4

- 3x -x = 4 - a

-4x = 4 - a

x = -1 + a/4

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2006 af sdfsdfsdf (Slettet)

Find en grafregner.. Og brug solve(a-3x=x+4,ax)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hold jer til #3, som er korrekt.

#1 er forkert og forslaget #4 skal på ingen måde benyttes til løsning af så simple ligninger.

Skriv et svar til: x = 7a eller x = -1 -1/4a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.