Matematik

Udregn v. kvadratsætning

20. november 2006 af Fillen (Slettet)
(x + y)^2 = x^2 + y^2 ikke?

men hvordan løser man denne opgave?:

Udregn v. kvadratsætning
(-2x + 5y)(-2x - 5y) = ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af uksomi (Slettet)

(x+y)(x+y)=x^2+2xy+y^2 (du skal benytte kvadratsætningerne)

(-2x + 5y)(-2x - 5y) =4x^2+10xy-10xy-25y^2=4x^2-25y^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2006 af beosound (Slettet)

x+y^2=x^2+2xy+y^2--> du har glemt det dobbelte produkt.

(-2x+5y)(-2x-5y)
4x^2+10xy-10xy-5y^2
4x^2-5y^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2006 af uksomi (Slettet)

det er forkert 5*5=25!

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2006 af uksomi (Slettet)

det er forkert 5*5=25!

Svar #5
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

Okay. Mange tak for hjælpen!

Svar #6
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

Hvad gør jeg så når der står:

(5ha - 4gb^2)^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6.

Du gør det samme.

(5ha - 4gb^2)^2

(5ha)^2 + (4*g)^2*b^4 - 40*h*a*g*b^2

Fortsæt herfra.

Svar #8
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

Hvorfor skal (4*g) i parantes?

Svar #9
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

(3x - 4y)^2 = 9x^ - 12xy - 16y^2

Korrekt?

Svar #10
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

Eller er det:

(3x - 4y)^2 = 3x^2 - 4y^2 - 3xy


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2006 af me_strix (Slettet)

#9
Begge er forkert. Det rigtige er:

(a-b)^2=a^2+b^2-2*a*b <=>

(3x-4y)^2=9x^2+16x^2-24xy

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2006 af H.O.T (Slettet)

kvadrat sætningerne.. 3 stk ; )

1. (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

2. (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

1 og 2 med ord;
kvadratet på en toleddet størrelse er lig med kvadratet på første led pluds/minus kvadratet på anden led.

3. (a+b)(a-b) = a^2 - b^2

to tals sum gange de samme to tals differens er
lig med kvardratet på første led minus kvadratet på anden led.

hvis du læser dem baglæns giver de en faktorisering.. nyttige til en masse beviser ; )

en god ide er at sætte (a+b)^2 sådan her (a+b)(a+b) og så gange de to parrenteser med hinanden hvis du ikke helt har styr på regnereglerne.

Skriv et svar til: Udregn v. kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.