Matematik
Højde i trekant udfra koordinater
21. november 2006 af
eZtaR (Slettet)
Hej folk :)
Jeg er blevet stillet følgende opgave:
I et koordinatsystem har en trekant ABC vinkelspidserne A(3,7), B(17,-1) og C(-2,-4).
Beregn længden af højden fra A.
Beregn trekantens areal.
Problemet er bare.. Jeg kan ikke huske hvordan jeg beregner højden.. Arealet er jo bare 0,5*h*g efter den er regnet ud.. Men er der en flink sjæl som vil give mig et puff i den rette retning, så ville jeg være meget taknemmelig :)
/eZtaR
Jeg er blevet stillet følgende opgave:
I et koordinatsystem har en trekant ABC vinkelspidserne A(3,7), B(17,-1) og C(-2,-4).
Beregn længden af højden fra A.
Beregn trekantens areal.
Problemet er bare.. Jeg kan ikke huske hvordan jeg beregner højden.. Arealet er jo bare 0,5*h*g efter den er regnet ud.. Men er der en flink sjæl som vil give mig et puff i den rette retning, så ville jeg være meget taknemmelig :)
/eZtaR
Svar #1
21. november 2006 af Lurch (Slettet)
Måske er der en nemmere metode, men ejg er ikke helt frisk i vektorregning.
Du kunne finde alle sidelængderne og bestemme vinkel B eller C vha cosinusrelationen. Kender du vinklen kan du beregne højden udfra standard sinus beregninger
Du kunne finde alle sidelængderne og bestemme vinkel B eller C vha cosinusrelationen. Kender du vinklen kan du beregne højden udfra standard sinus beregninger
Svar #2
22. november 2006 af H.O.T (Slettet)
hehe den opg. har jeg vist løst engang .
brug først afstandsformlen mellen to punkter, den står i formel samlingen til at finde a, b , c. emmm højde formlen står der også.
høden fra A , du ved at sin(v)= mod/hyp , så sin(c)= h/b.(på din tegning) isoler h i din ligning.og den er færdig. fik højden fra A til 10.08.
håber det er en hjælp.
knus
brug først afstandsformlen mellen to punkter, den står i formel samlingen til at finde a, b , c. emmm højde formlen står der også.
høden fra A , du ved at sin(v)= mod/hyp , så sin(c)= h/b.(på din tegning) isoler h i din ligning.og den er færdig. fik højden fra A til 10.08.
håber det er en hjælp.
knus
Skriv et svar til: Højde i trekant udfra koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
