Matematik

Diffentiel regning

22. november 2006 af marcw (Slettet)
Opgaven lyder:
Bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for funktionen f(x)= 1/x²+x+1

Jeg er næsten på bar grund. Det eneste jeg sådan lige kan gennemskue, er at hældningen må være = 0, da tangenten er vandret.

På forhånd tak

Marc W.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af sigmund (Slettet)

Bestem det sted (den x0-værdi), hvor f'(x0)=0. Ligningen for tangenten i (x0,f(x0)) er så f(x0).

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af DJ_Abs (Slettet)

Hey, Sigmund, Kunne du også hjælpe mig med min opgave (diff.ligning og tangent), hvis du har tid?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af DJ_Abs (Slettet)

Marc W
Du har vel formlen til tangenten:
y = f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Svar #4
22. november 2006 af marcw (Slettet)

Hmm, det jeg skulle gøre, var at differentiere ligningen. Derefter finde x i den nye ligning = 0,5

Sætte det ind i formlen: y = a(X-x0)+y0 , y = x-0,5+y0

y0 fandt jeg ved at sætte 0,5 ind i den første formel, altså: f(x)=1/0,5²+0,5+1 = 0,57

tangentens ligning: y = X-0,07

Skriv et svar til: Diffentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.