Matematik

Nulpunkter

22. november 2006 af JJJensen19 (Slettet)
Prøver igen herinde.

Jeg vil høre om der var nogle som evt. kunne vise mig hvordan du regner nulpunkter i denne funktion.

forskriften for funktionen er:
f(x)x^3-3x^2-10x+24


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af sigmund (Slettet)

Du gætter en rod (er 2 rod?), og udfører divisionen

(x³-3x²-10x+24):(x-2),

hvorefter du står med et andengradspolynomium, hvis rødder du finder som vanligt.

(Ved at tegne grafen på grafregneren, kan du komme med et kvalificeret første gæt.)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af mathon

f(x)=x^3-3x^2-10x+24
f(4)=0, hvorfor 4 er rod.

(x-4) er dermed divisor i x^3-3x^2-10x+24

(x^3-3x^2-10x+24)/((x-4)=x^2+4-6,
hvorfor

f(x)= (x-4)(x^2+4-6)


faktoriseringen af x^2+4-6
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=266103


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af mathon

rettelse:
(x^3-3x^2-10x+24)/((x-4)=x^2+4-6,
hvorfor

f(x)= (x-4)(x^2+4-6)


faktoriseringen af x^2+4-6
se
[Link]

rettes til

(x^3-3x^2-10x+24)/((x-4)=x^2+x-6,
hvorfor

f(x)= (x-4)(x^2+x-6)


faktoriseringen af x^2+x-6
se
[Link]

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2010 af Crasmus (Slettet)

Alt for kompliceret ... :-)

Meget lettere er:

solve(x^3-3x^2-10x+24 =0,x) -->

x=2 ell. x=4 ell. x=-3

Mvh
Maple ell. WolframAlpha
 


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.