Kemi

Helium & Hydrogen

22. november 2006 af Sannaen (Slettet)
2 tanke á hver 200 L.
én fyldt med helium.
én fyldt med hydrogen.

P: 135 atm. T: 24C (+273)

Hvilken masse af hver gas er der brug for til at opnå ^^ dette tryk og denne temeratur?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Idealgasligningen.

p*V = n*R*T

Hvoraf n kan isoleres og findes.

...Herefter kan benyttes.

m = n*M

Svar #2
22. november 2006 af Sannaen (Slettet)

altså..

135 atm. * 200 L = n * 0.08206 * 24C (+273)

/: Det giver et helt helt underligt resultat

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
1107,312 mol, ikk?

Svar #4
23. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#3 Er det ikke alt alt for meget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2006 af sapiens (Slettet)

Nej, tænkt på hvor stort trykket er! og husk, din lommeregner lyver (næsten) aldrig, hvis taller virker mærkeligt, så har du måske trykket forkert...

Svar #6
23. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#5

Ejj Okay.. Taget trykket ibetragtning har du nok ret.. SÅ er det jo forståeligt nok

Tak herfra ! 100 Tak for hjælpen -Zeta- og sapiens

Skriv et svar til: Helium & Hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.