Matematik

cirkel og linjer og punkter

23. november 2006 af Piaprut (Slettet)
Hej :D
Jeg har lige problemer med følgende opgave:
I et koordinatsystem er der givet punkterne A(-1,2) B(4,7) C(7,-2). En linje l går igennem midtpunktet af linjestykket AC og står vinkelret på AC.

1) Bestem en ligning for l.
Jeg har fået Y= 2x-3.. Er det rigtigt?

2) linjen l skærer linjen med ligningen y=2 i punktet S.
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i S og som går gennem B.
Jeg tror man skal finde S men ved ikke rigtigt hvordan man gør?

3) Undersøg om punktern A og C ligger på cirklen.

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig. Er kørt lidt sur i det. På forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af ibibib (Slettet)

1) Ikke helt. y=2x-6.

2) Du finder S ved at løse ligningen 2=2x-6.

3) Indsæt A og C i cirklens ligning.

Svar #2
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

nå ja selvfølgelig er det -6.. :D mange mange tak.. vi er enige om at når jeg sætter A og C ind i cirklens ligning så skal det give radius?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Præcis.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2006 af ibibib (Slettet)

Vel radius², ligningen skal jo være sand.

Svar #5
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

ja nemlig.. :D

Skriv et svar til: cirkel og linjer og punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.