Fysik
Udlede v = sqrt(F/my)
23. november 2006 af
sprit (Slettet)
Er der nogen, der kan give mig et skub i den rigtige retning mht. udledning af:
v = sqrt(F/my)
hvor v = udbredelseshastighed, F = kraft og my = snorens masse/længde (enhed: kg/m).
Formlen gælder for snorbølger. Bogen springer let og elefant over udledningen, så er der nogen, der vil vise mig vejen :p?
v = sqrt(F/my)
hvor v = udbredelseshastighed, F = kraft og my = snorens masse/længde (enhed: kg/m).
Formlen gælder for snorbølger. Bogen springer let og elefant over udledningen, så er der nogen, der vil vise mig vejen :p?
Svar #1
23. november 2006 af mathon
der er jo selvfølgelig grunde til, at forfatteren springer udledningen over. Disse kunne være:
1) den optager en del plads
2) har ikke den store relevans for den praktiske forsøgsgennemførelse
3) stiller større krav til forståelsesevnen
4) næppe læses af ret mange
MEN
da du nu insisterer:
sin og tan til meget små vinkler er næsten lig med selve vinklen - målt i radianer.
F=dp/dt, hvor p=m*v
tilnærmet gælder
derfor
F*delta_t = m*delta_v
og du er "klædt på"
til at
læse
nedenstående link
http://peecee.dk/?id=13523
God fornøjelse!-:)
1) den optager en del plads
2) har ikke den store relevans for den praktiske forsøgsgennemførelse
3) stiller større krav til forståelsesevnen
4) næppe læses af ret mange
MEN
da du nu insisterer:
sin og tan til meget små vinkler er næsten lig med selve vinklen - målt i radianer.
F=dp/dt, hvor p=m*v
tilnærmet gælder
derfor
F*delta_t = m*delta_v
og du er "klædt på"
til at
læse
nedenstående link
http://peecee.dk/?id=13523
God fornøjelse!-:)
Svar #2
25. november 2006 af sprit (Slettet)
Tak. Det er mest spørgsmålet: "Er det muligt?" der irriterer mig. De kunne fx have skrevet, at gymnasielever ikke har forudsætningerne til at forstå udledningen el. :)
Skriv et svar til: Udlede v = sqrt(F/my)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
